Fashion Revolution

Minttu

24.4.2017

Tällä viikolla on meneillään kansainvälinen Vaatevallankumous-kampanja. Neljättä kertaa järjestettävän kampanjaviikon tavoitteena on tehdä vaateteollisuudesta vastuullisempaa ja läpinäkyvämpää, ja kampanja järjestetään samaan aikaan yli 90 maassa.

“Vaatteiden alkuperä askarruttaa ihmisiä, ja ihmisoikeuksien lisäksi myös huoli ympäristöstä on kasvanut. Vaatevallankumous-kampanja on meille kaikille kanava tuoda äänemme esiin, yhdessä ja painokkaasti.”, kampanjan Suomen-vetäjä Heidi Korva kertoo tiedotteessa.

Fashion Revolution eli Vaatevallankumous näkyy sosiaalisen median eri kanavilla, kun kuluttajat kysyvät lempimerkeiltään #whomademyclothes. Tämän lisäksi eri puolilla maailmaa järjestetään tapahtumia, jotka herättelevät kuluttajia pohtimaan vaateteollisuudessa esiintyviä eettisiä ja ekologisia ongelmia, sekä mahdollisuuksia muutokseen.

Suomessakin järjestetään kymmeniä tapahtumia, joista keräsimme Mijuun oman pienen tapahtumakalenterin Vaatevallankumousviikolle.

Hukkavaateinstallaatio Designmuseossa 22.-30.4. (Helsinki)

“Installaatio ottaa kantaa vaateteollisuuden halpatuotannon huonoon laatuun ja nopeuteen, vaateteollisuuden ympäristövaikutuksiin ja länsimaisiin kulutustottumuksiin. Installaatio tarjoaa tietoa koko tuotanto- ja alihankintaketjun ongelmista ja kannustaa vaateteollisuutta läpinäkyvyyteen toiminnassaan. Haluamme tarjota katsojille laajalti tietoa asiasta ja tarjota vaihtoehtoja miten omilla valinnoilla voi vaikuttaa tähän globaaliin ilmiöön. Toisin kuin usein luulemme, kulutuksen lopettaminen ei ole ratkaisu ongelmaan.”

Designilta goes Vaatevallankumous 25.4. klo 16-20 (Helsinki)

Ohjelmassa on mm. Out of Fashion -dokumenttielokuvan näytös ja Vaatevallankumous-paneeli jossa keskustellaan tulevaisuuden kestävästä vaateteollisuudesta, uusista materiaaleista sekä kiertotalouden mahdollisuuksista. Lisäksi illalla on POST POST NATURE -esitys, jota kuvaillaan dystopiseksi hahmotelmaksi tulevaisuuden luonnosta.

Arela Pop Up 24.-29.4. (Tampere)

Tampereen Hallituskadulle avautuvassa Pop Up -kaupassa on myynnissä kierrätyskashmirista valmistettuja tuotteita, huollettuja second hand-tuotteita ja neuleiden hoitotarvikkeita. Lisätietoja löytyy Arelan sivuilta. Tästä pääset lukemaan edellisen postauksemme Arelan For Good-kampanjasta!

Mukava päivä Nudgessa 29.4. klo 11-16 (Helsinki)

Luvassa on rentoa menoa ja Muka va -merkin SS 2017 malliston esittely ja Bohon meikeillä tehtyjä pikameikkejä. Tapahtumassa ovat mukana sekä Muka van että Bohon edustajat, joiden kanssa voi keskustella eettisestä muodista ja luonnonkosmetiikasta.

Löydät Vaatevallankumouksen koko tapahtumakalenterin täältä.

Photo by Suvi-Tuuli Kankaanpää / MUAH Iida-Maria Riihiluoma / Vaatevallankumous Suomi


FASHION REVOLUTION WEEK

The fourth annual Fashion Revolution week is here!

Fashion Revolution is a global movement and the goal is to change the fashion industry and the way our clothes are sourced, produced and purchased. During the Fashion Revolution Week the social media is filled with people posting pictures of themselves wearing their favorite garments inside out and asking the brand #whomademyclothes. The campaign is international, and this year there are events in over 90 countries around the world.

We have collected here our own event calendar of things to see and do during this week in Finland. To check out your local events you can find the Fashion Revolution events here!