Selviydy voittajana | Kattilahallin kirpputori

Maiju

19.12.2016

Syys- ja kevätkaudella Helsingin kirppiskalenteri täydentyy noin kerran kuussa järjestettävällä Kattilahallin kirppiksellä. Hyviä kirppistapahtumia ei ole vieläkään tarpeeksi löydönnälkäisille asiakkaille, joten Kattilahallilla jonoa ja tungosta riittää. Parhaat tuotteet menevät tunnetusti nopeasti kaupaksi, joten kokosin pienen selviytymisoppaan niille, joita kiinnostaa napata ne Acnet ja Samujit kangaskassiin kotiin vietäviksi.

Kattilahallin kirppis järjestetään tasaisen epätasaisesti, joten merkkaa kalenteriisi ajoissa tuleva kirppistapahtuma. Tulevat tapahtumat saa kätevästi tilattua Kattilahallin kirppiksen Facebook-sivuilta. Ota käteistä mukaan niin paljon kuin budjettisi sallii, lähin Otto löytyy vasta Sörnäisistä.

Jono Kattilahallille saattaa näyttää todella pitkältä ennen ovien avaamista. Tilaan mahtuu kuitenkin suuri määrä ihmisiä, joten riittää, että saavut paikalle noin 15 min ennen ovien avaamista. Kahdeltatoista jono alkaakin lyhentyä nopeaa vauhtia, ja olet parissa minuutissa sisällä.

Rakastan tätä kirpparia, koska myyjiä on paljon, ja taso on yleisesti ottaen ok. Lisäksi Kattilahallilla on poikkeuksetta muutama viiden tähden myyjä, joilla on myynnissä upeita vaatteita ja asusteita. Löytääksesi parhaat myyjät heti alussa, kulje alue ensimmäisen vartin aikana nopeasti läpi ja pysähdy vain niille pöydille ja rekeille, joissa tavara näyttää selkeästi priimalta. Tämä on ollut minulle iso opetus, sillä monet kerrat olen tunnollisesti käynyt jokaisen myyntipaikan rauhallisesti läpi, ja kun olen vihdoin saapunut sellaiselle pöydälle, jossa myyjällä on ollut vain parasta tavaraa myynnissä, olen selkeästi ollut aivan liian myöhässä paikalla.

Ensimmäisen pikakierroksen jälkeen oletkin toivottavasti löytänyt jotain, mitä olet etsinyt. Suosittelen tekemään vielä toisen rundin ympäri, tällä kertaa rauhallisemmassa tahdissa tuotteet läpikäyden. Älä ohita varsinkaan vanhempia naismyyjiä! Heidän myyntipaikalloillaan ei jostain syystä käy niin paljon asiakkaita, mutta heidän rekeiltään löytyy usein laadukasta settiä kuten silkkipaitoja ja kashmirneuleita.

Muista tankata! Kattilahallin kirppis on alkanut panostamaan myös ruokapuoleen, jotta kirppiskansa jaksaisi hengailla paikalla mahdollisimman pitkään. Syksyllä paikalla olivat mm. Café Citikka ja Levant, jolloin vegaaneillekin oli ruokaa saatavilla.

Ennen kotiinlähtöä kannattaa vielä tarkistaa, josko hinnat olisivat myymättä jääneiden tuotteiden osalta tippuneet. Jos päivän kirppisbudjetti antaa myöten, minulla on tapana vielä kiertää alue kodin pientavaraa silmällä pitäen. En tee mistään niin upeita sisustuslöytöjä kuin kirpparilta.

Nähdään Kattilahallilla!


One of the best flea markets in Helsinki is Kattilahalli kirppis which is quite irregularly held in Kattilahalli, Suvilahti. Here are some tips you could consider to use if you want to make sure you will catch the best bargains for yourself.

The first tip is to make sure you have enough cash with you since the closest atm is quite far away close to the Sörnäinen metro station. You should arrive before the doors open but don’t get scared of the queue, you will get in quickly! Once you enter, you want to move around rapidly (but kindly) searching for the best sellers that have the highest quality pieces on sale. Only stop if the stuff looks really good, most of the best items will sell out fast.

After the first round you may want to take another one where you can enjoy more of the sunday kinda stroll mood. Enjoy and see you at Kattilahalli!

Photos by Maiju Uusi-Simola