Pelasta ruoka raflasta | ResQ app

Maiju

18.12.2016

On aina ilahduttavaa huomata, kun uusi oikeasti hyödyllinen sovellus julkaistaan. Sain alkusyksyllä tietää ResQ-sovelluksesta, jonka avulla ravintolat ja kahvilat voivat ilmoittaa mahdollisista ylijäämäannoksista, joita sitten sovelluksen käyttäjät voivat ostaa ja noutaa edullisemmalla hinnalla.

Ajatus on niin simppeli ja nerokas, että ihmettelin kuinka sellaista ei ole ollut olemassa jo aikaisemmin. Pakkohan sitä oli heti päästä testaamaan. Helsingissä on jo monia ravintoloita mukana, mutta onneksi ilmoitusviidakosta saa suodatettua omaan ruokavalioon sopivat annokset.

Muutaman tilannetarkastuksen jälkeen sopiva kohde löytyi. Kallion Roots-kahvilassa oli monta raakakakkupalaa vaarassa jäädä syömättä, joten minun oli aivan pakko pari palaa pelastaa. Sovelluksen käyttö oli todella helppoa, maksukortin tiedot vaan sisään ja tilausta menemään. Annoksille on määritetty aika, jolloin ne on viimeistään noudettava, jos ei heti pääse kipittämään paikalle. Niin helppoa!

Luonto ja lompakko kuittaavat, toivottavasti sovellus saa vielä paljon uusia ravintoloita ja käyttäjiä.


Relatively new ResQ app has creatively found a new way to save food. With the app restaurants can simply announce about meals that would otherwise go to waste. So basically as a customer you can save food, get it cheaper and maybe find new favourite restaurants.

I rescued some raw cake from Roots Helsinki (which is btw maybe one of the best vegan places in Helsinki). This totally makes me smile!

Photo 1 by Minerva Pérez

Photos 2, 3 by Maiju Uusi-Simola